Ubijalska kombinacija: voznik pijan, pnevmatika pa "trezna"

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Škofjeloški policisti so včeraj ponoči obravnavali  voznika z več kot dvema promiloma alkohola in skoraj popolnoma »treznimi pnevmatikami«.

 

Pri vozniku je namreč preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,04 mg/l alkohola,  pri pnevmatikahpa 0,5 milimetrov profila, kar pomeni, da je voznik s povsem zlizanimi pnevmatikami tvegal nesrečo, tudi če bi vozil povsem trezen. Voznika so policisti iz prometa izločili še pred morebitno  nesrečo. Vožnjo so mu kajpak prepovedali, zaradi hujšega prekrška pa ga obravnavajo v prekrškovnem postopku.

V nesrečo pa se je zapletel še en voznik, ki je bil "moker pod streho". V Gozd-Martuljku je namreč "pogumni" voznik s 1,5 promili alkohola (0,76 mg/l) zapeljal s ceste ter trčil v prometni znak. Pri vsem tem je sreča v nesreči, da je bil v nesreči udeležen le on in da je trpela le pločevina. 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.