Tatovi na Goriškem včeraj zelo aktivni, v Ajdovščini trčenje dveh vozil

Tatovi na Goriškem včeraj zelo aktivni, v Ajdovščini trčenje dveh vozil arhiv Demokracije

Policijska uprava Nova Gorica je posredovala podatke o dogajanju na Goriškem včeraj.

Včeraj,  6.  februarja  2018  popoldne, so policisti  obravnavali tatvine oblačil  v  več  trgovinah  večjega  nakupovalnega  centra  v  Novi Gorici. Omenjenih  kaznivih dejanj sta utemeljeno osumljeni dve ženski (stari 39 in44  let), obe državljanki Madžarske. Skupna  vrednost odtujenih oblačil znaša približno skoraj štiri tisočake. Policisti  so obravnavali  tudi tatvino osebnega avtomobila v Kromberku pri  Novi Gorici; slednje je bilo parkirano blizu poslovnih prostorov ene od gospodarskih družb v omenjenem naselju. Gre za vozilo volkswagen golf.

Policisti so poleg tega obravnavali dva vloma, najprej v Vrtojbi, kjer so storilca zalotili stanovalci, zato je pobegnil brez plena. Več sreče pa je imel vlomilec, ki je vdrl v hišo v Gradišču pri Vipavi, saj si je nabral nekaj zlatnine v skupni vrednosti 500 evrov. Storilce policija še išče.

Policijske patrulje so bile aktivne tudi v prometu. Včeraj zvečer so na cestninski postaji  Bazara  (na  hitri  cesti  H4 Vrtojba–Razdrto) ustavili 44–letnega voznika  osebnega avtomobila, državljana Italije in v nadaljevanju postopka med  drugim  ugotovili,  da  je  zoper  njega  izrečen veljaven sodni ukrep prepovedi   uporabe  tujega  vozniškega  dovoljenja  na  ozemlju  Republike Slovenije, zato so mu vozilo zasegli, moral pa se bo zagovarjati pred sodnikom. Obravnavali so tudi nesrečo dveh vozil, šlo je za izsiljevanje prednosti pri zavijanju levo. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan.

nazaj na vrh