Stanovalec zalotil predrznega kradljivca, na Kotnikovi oropali trgovino

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 141 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 53 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 4 tatvine, 2 vloma in 1 poškodovanje tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Včeraj okrog 17.45 je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini predmetov iz stanovanja. Na kraju so policisti ugotovili, da je 25-letni osumljenec vstopil v odklenjeno pritlično stanovanje na Jamovi cesti v Ljubljani, od koder je želel odtujiti dva prenosna računalnika, pri tem pa je bil zaloten s strani stanovalcev. Občana sta osumljenca zadržala do prihoda policistov, ki so mu za nujno potreben času odvzeli prostost.

Po končanem postopku so osumljenca izpustili, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo.

Včeraj nekaj pred 16. uro je bila PU Ljubljana obveščena o ropu trgovine na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je neznani moški počakal, da so trgovine zapustile vse stranke, nato pa pristopil do blagajničarke in ji dejal, da bo kupil cigarete, ki jih je plačal. Ko se je odprla blagajna, pa je z grožnjo od prodajalke zahteval denar, ki ga je nato sam pograbil in zbežal z nekaj sto evri. Ali je bil storilec oborožen ali ne, ni znano. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Prav tako včeraj nekaj pred 19. uro je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na obvoznici pri izvozu Bizovik, v kateri je bil udeležen voznik Mercedes Vita. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da voznik na smernem vozišču z štirimi označenimi prometnimi pasovi ni vozil po sredini prometnega pasu, saj je s sprednjim levim delom vozila trčil v varnostni meh, ki poteka ob levem robu izključevalnega prometnega pasu. Utrpel je lahke telesne poškodbe. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,97 mg/l). Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

nazaj na vrh