fbpx

Srbi in Hrvat izvedli brutalna ropa v Mariboru

Maribor Maribor Janezdrilc/Wikimedia Commons; CC-BY-1.0

Na današnji novinarski konferenci so mariborski kriminalisti predstavili izsledke dveh brutalnih ropov v štajerski prestolnici.

Prvi rop se je zgodil konec februarja 2013 in sicer sta zlatarno oropala 38-letni državljan Republike Hrvaške in 42-letni državljan Republike Srbije. Zaposleni sta grozila s pištolo, jo podrla na tla, jo vklenila in zvezala. V zlatarni sta si tako protipravno prisvojila večjo količino nakita in nekaj denarja, v skupni vrednosti 62.000 evrov, nakar sta takoj pobegnila v Srbijo. 38-letni osumljenec se od meseca aprila 2017 nahaja v zaporu v Franciji, medtem, ko se njegov sostorilec nahaja na območju Srbije. Oba osumljena sta stara znanca več evropskih policij zaradi podobnih kriminalnih dejanj.

Drugi rop se je zgodil konec lanskega novembra, ko sta 32 in 40-letna državljana Srbije oropala banko na Turnerjevi ulici v Mariboru. Pri tem sta z resnimi grožnjami, podkrepljenimi z uperjenim orožjem, od uslužbencev zahtevala denar iz blagajn in trezorja.

Med begom sta poškodovala tudi varnostnika, ki jo je poskušal zadržati in se nato odpravila nazaj v Srbijo. Odtujila naj bi okoli 90 evrskih tisočakov. V nadaljevanju preiskave so ugotovili tudi, da sta Srba storila več kaznivih dejanj še v Nemčiji in na Slovaškem.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.