Slovenija se trese! Preberite, kje so ponoči zabeležili potresne sunke

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ponoči ob 0.24 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 3,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 54 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini Ilirske Bistrice.

 

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci zahodne in osrednje Slovenije, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Nekaj ur kasneje, ponoči ob 3.33, pa so zabeležili še en potresni sunek, magnitude 1,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 79 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, v bližini Dravograda.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Mute in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.