Ropali trije storilci: 32 in 33 letna državljana Republike Srbije in do sedaj še neidentificiran storilec

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Pixabay foto: Pixabay

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so zaključili zahtevno kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja ropa specializirane trgovine v centru mesta Ljubljane, ki je bil izvršen 20. 6.2019 v popoldanskem času.

 

O dogodku so poročali 21.6.2019.

Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov je bilo ugotovljeno, da so rop izvršili trije storilci in sicer 32 in 33 letna državljana Republike Srbije in do sedaj še neidentificiran storilec. Imenovani so vstopili v trgovino, pri čemer je en z orožjem zagrozil prodajalcu, druga dva zamaskirana storilca, pa sta s sekirami razbila stekla vitrin in iz njih odtujila več ročnih ur. Skupna škoda znaša okoli 200 tisoč evrov. Storilci so po dejanju s kraja zbežali.

29.9.2019 je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje 32-letnemu državljanu Republike Srbije. S kazensko ovadbo je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju osumljenemu odredila pripor. Pri preiskavi so kriminalisti sodelovali tudi s tujimi varnostnimi organi.

Aktivnosti za izsleditev 33-letnega državljana Republike Srbije in identifikacije neznanega storilca, še potekajo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.