Rop v Postojni: prijet ropar in odrejen pripor

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Zasežen denar Zasežen denar

19. 2. 2018 v popoldanskih urah je bil OKC PU Koper obveščen, da je v poslovalnici Hranilnice Vipava v Postojni prišlo do oboroženega ropa. S preiskavo kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je storilec v poslovalnico vstopil že nekaj minut pred ropom in se v notranjosti zadrževal vse do takrat, ko je poslovalnico zapustila še zadnja stranka. Z uporabo pištole je nato storilec od zaposlenih zahteval denar, pri čemer sta mu uslužbenca izročila večjo količino gotovine - evro bankovcev. Med izvršitvijo ropa nihče ni bil poškodovan, storilec pa je po izvršenem dejanju peš zbežal. 

Koprski kriminalisti in policisti PP Postojna so z intenzivno kriminalistično preiskavo prišli na sled 30-letnemu drzavljanu BiH, ki sicer že dlje časa stanuje na območju Postojne. Naslednji dan, 20. 2. 2018, v popoldanskih urah mu je bila odvzeta prostost, opravljeni pa sta bili tudi dve hišni preiskavi. Kriminalisti so pri hišnih preiskavah našli večino denarja, ki si ga je 30-letnik pridobil pri ropu, zasežen pa mu je bil tudi osebni avtomobil, ki ga je kupil z denarjem, pridobljenim z ropom.

Osumljenec je bil po 48-urnem policijskem pridržanju danes, 22. 2. 2018, s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa Kazenski zakonik v 206. členu predvideva zaporno kazen do 10 let zapora.

 

nazaj na vrh