fbpx

PU Ljubljana: Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 213  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  54 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  52  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 3 vlome  (v  dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje  stvari.  Prav  tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  16  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  nesreči  z  lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na  javnem  kraju  (ena  oseba  je  bila  pridržana)  in  6 krat v zasebnem prostoru .

Policisti   med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Vlomi:

V  centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 500 evrov škode.

V dogodku lažje poškodovan 77-letni moški Včeraj,  nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o dogodku v okolici  Domžal, v  katerem  je  bil  v  eksploziji  poškodovan  77 letni moški. Po do sedaj zbranih  obvestilih je moški na travniku kuril ogenj, pri tem pa vanj vrgel neznano  eksplozivno  telo (po vsej verjetnosti petardo). V bližini ni bilo drugih  oseb. V eksploziji je bil lažje telesno poškodovan in je bil skraja odpeljan  v  UBKC  Ljubljana.  Policisti  o  okoliščinah dogodka še zbirajo obvestila.  O  vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo, prav tako bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Prometna varnost

Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17.30 se je na kamniški obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri  sta  bili  udeleženi  voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo,  ker je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo voznice,  ki se je pred njo ustavila zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeležena  voznica  lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  15.30  se je v Setnici pri Polhovem Gradcu zgodila prometna nesreča,  v kateri je bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti  padel  in  se  lažje  telesno poškodoval. Policisti so mu  izdali plačilni nalog.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.