Prijeli drznega tatu

Slika je simbolična. (Foto: Nova24TV) Slika je simbolična. (Foto: Nova24TV)

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so v času od 29. decembra lani do  16. januarja obravnavali več kaznivih dejanj drzne tatvine in jih tudi uspešno preiskali, poroča PU Ljubljana.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je takrat še neznani, zamaskirani storilec 29. decembra lani vstopil v prodajalno na Prušnikovi ulici, pristopil do blagajne, za katero je bila takrat zaposlena. Storilec je poskušal s silo odpreti zaklenjeno blagajno, kar pa mu ni uspelo, zato je s kraja pobegnil.

Nadalje je bilo ugotovljeno, da je osumljeni  8. januarja zamaskiran vstopil v prodajni kiosk na Celovški cesti ter od zaposlene zahteval denar, ki mu ga je  prodajalka v strahu za življenje tudi izročila. S tem si je prilastil več sto evrov.

Tri dni kasneje je osumljenec okoli 18. ure  zamaskiran spet pristopil do istega prodajnega kioska, vendar ga je zaposlena opazila in se  zaklenila.  Storilec je  s silo telesa poskušal odpreti vhodna vrata trafike, kar pa mu ni uspelo, zato je pobegnil s kraja.

Nadalje je osumljeni  16. januarja vstopil  v športno dvorano  na Štuli  v Ljubljani, kjer je pristopil do zaposlene v recepciji ter ukradel denarnico, v kateri je bilo več sto evrov gotovine. Po dejanju mu je uspelo s kraja pobegniti.

Policisti so z ogledi krajev kaznivih dejanj in z zbiranjem obvestil  ugotovili, da je omenjena dejanja izvršil 34-letni osumljenec iz Ljubljane. 6. februarja so policisti 34-letnika izsledili in mu odvzeli prostost. 7. februarja je bil nato s kazensko ovadbo priveden  k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, saj sumijo, da je oseba storila še nekaj  podobnih kaznivih dejanj.

nazaj na vrh