Prijeli bando mladih tatov

Slika je simbolična. Slika je simbolična.

Ljubljanski policisti so bili 29. januarja popoldne obveščeni, da so bili iz garderobe športnega parka na Šlandrovi ulici v Ljubljani odtujeni ključi osebnega avtomobila znamke Peugeot 208. Omenjeno vozilo  je bilo nato odtujeno iz bližnjega parkirišča ter  odpeljano neznano kam. Ljubljanski kriminalisti  so  osebni avtomobil izsledili 31. januarja v Moravčah, na kraju pa so bili prijeti in pridržani štirje osumljenci in sicer  28-letnik, 19-letnik, 15-letnica in 16-letnik (iz Ljubljane), poroča PU Ljubljana.

Na podlagi zbranih obvestil  je bilo ugotovljeno, da so omenjeni osumljeni v zadnjemu času izvršili več premoženjskih kaznivih dejanj. In sicer je 19-letnik  26. januarja okoli 22. ure  na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli, izvršil »Rop« nad mladoletnim oškodovancem. Nato je v sostorilstvu z 16-letnikom istega dne ob 22.30 uri, v križišču Prešernove in Cankarjeve ceste v Ljubljani, ponovno izvršil »Rop« nad dvema mladoletnima osumljencema. 28-letnik, 15-letnica   ter 16-letnik  pa so 13.novembra lani v naselju Šmarje Sap poskusili izvršiti tudi drzno tatvino, 28-letnik pa je osumljen tudi kaznivega dejanja »Zatajitve«, saj  si je 22. januarja v naselju Polica pri Grosupljem protipravno prilastil osebni avtomobil Opel Astra. 

2. februarja 2018 so bili trije osumljenci, razen 15-letnice, privedeni v takojšnji postopek k preiskovalni sodnici, ki je zoper 28- in 19-letnika odredila pripor, zoper 16-letnika pa hišni pripor.

Sumi se, da so omenjeni osumljenci v zadnjih nekaj tednih izvršili še več kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov (tatvine goriva, tatvine v trgovinah, ipd.), v zvezi česar pa kriminalisti in policisti PU Ljubljana še zbirajo obvestila.

nazaj na vrh