Pri 44-letniku iz Radelj ob Dravi odkrili prepovedano orožje in mamila

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Policisti so v hišni preiskavi, ki so jo v četrtek opravili pri 44-letniku z območja Radelj ob Dravi, našli pištolo z dvema nabojnikoma in 63 naboji, za katere osumljenec ni imel ustreznega dovoljenja. Zasegli so tudi staro rusko vojaško puško z bajonetom, ki spada v kategorijo prepovedanega orožja, pa še nekaj heroina in konoplje.

 

Poleg orožja in droge so policisti pri hišni preiskavi našli še pripomočke za uživanje in preprodajo prepovedane droge, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Osumljenega bomo kazensko ovadili zaradi suma kaznivih dejanj nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali razstrelivom ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Izvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi nelegalne posesti orožja, so še napovedali celjski policisti.

Na Mlaki pri Kranju so medtem njihovi gorenjski kolegi imeli opraviti z dvema vinjenima moškima, ki sta na javnem kraju streljala s plašilno pištolo. Enega od teh so pridržali do streznitve.

Zaradi njunega početja sicer ni bil nihče poškodovan, sta pa zelo vznemirila krajane, ki so se počutili ogrožene. Na PU Kranj ob tem opozarjajo, da zaradi takih dejanj obstajajo zakonski pogoji za uporabo hujših prisilnih sredstev. Proti obema postopek še poteka, so še zapisali.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.