Pozor, v Kranju neznanec ogovarjal otroke na ulici, enega celo nagovarjal, da se sleče!

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Če se soočite s takšnim pojavom, takoj obvestite policijo! (foto: arhiv Demokracije) Če se soočite s takšnim pojavom, takoj obvestite policijo! (foto: arhiv Demokracije)

Kranjski kriminalisti so v petek obravnavali primera ogovarjanja otrok na javnem kraju, v prvem je neznani moški, star okoli 25 let, otroka nagovarjal, naj se sleče, v drugem pa dva otroka ogovoril, če gresta z njim. Otroci moškega niso upoštevali, dejanja so opisali staršem, ki so o dogodkih obvestili policijo, so pojasnili na PU Kranj.

 

Kot so navedli na kranjski policijski upravi, se je prvi obravnavani primer ogovarjanja otroka zgodil ob 13.30 na Župančičevi ulici, otrok neznančevega nagovarjanja, naj se sleče, ni upošteval. V drugem primeru pa je verjetno isti moški ob 15. uri na Ručigajevi cesti dva otroka ogovoril in vprašal, če gresta z njim.

Do ogrožanja otrok ni prišlo, ti so o dejanjih povedali staršem, ki so obvestili policijo. Policija obvestila o dogodkih še zbira. Moški je bil star okoli 25 let, visok do 180 centimetrov, suhe postave s kratkimi črnimi lasmi. Oblečeno je imel jakno s kapuco s kosmatim robom, uporabljal pa je moder nahrbtnik.

Kranjski policisti otroke pozivajo, naj se ne zapletajo v pogovor z neznanimi osebami, v nevarnosti pa naj takoj glasno opozorijo nase in stečejo stran oziroma k drugi odrasli osebi v bližini ali v varen objekt. To sta poleg uradnih ustanov lahko tudi trgovina ali gostinski lokal.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.