Poteka reševanje 65-letnega jamarja v Pološki jami nad Tolminko

Pološka jama Foto: Foto: Uroš Kunaver z Ester Premate, David Škufca, Lojze Blatnik in Matija Perne/Društvo za raziskovanje jam Ljubljana Pološka jama Foto: Foto: Uroš Kunaver z Ester Premate, David Škufca, Lojze Blatnik in Matija Perne/Društvo za raziskovanje jam Ljubljana

Danes,  6. junija ob 12.31 uri, je bila Policija obveščena, da je v Pološki jami  na Tolminskem (nahaja se v gori Osojnici nad planino Polog nad dolino Tolminke,  dolga  10.800  in  globoka  704 metrov) obšla slabost 65–letnega moškega. 

Slednji  se nahaja v  omenjeni jami približno 50 metrov v globino in približno 100 metrov v dolžino jame, pri njem se nahaja tudi jamarka. Po prvih  zbranih  podatkih trije jamarji (dva moška in ženska) v Pološko jamo niso vstopili na glavnem ampak na drugem vhodu, ki je približno  600 višje.

S strani pristojne službe so bile na kraj napotene reševalne ekipe Jamarske reševalne   službe  pri  Jamarski  zvezi  Slovenije  (iz  različnih  krajevSlovenije).  V  tem trenutku reševanje jamarja še vedno poteka, zato bo več podrobnosti o reševanju obnemoglega moškega znano kasneje.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.