Policisti v Kosezah pri Ilirski Bistrici prijeli 5 državljanov Turčije Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Turška zastava (foto: Pixabay) Turška zastava (foto: Pixabay)

Ob 17.47 so policisti v Kosezah pri Ilirski Bistrici prijeli 5 državljanov Turčije, med njimi dva otroka, ki so v Slovenijo prišli ilegalno, in dva državljana Hrvaške, ki sta jih prevažala z osebnim avtomobilom Citroen C3. Hrvata (stara 30 in 37 let) sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (po členu 308/III-VI KZ-1).

V bližini naselja Jelšane (neposredna bližina državne meje med Slovenijo in Hrvaško) sta preko državne meje pretihotapila 5 državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop na območje Slovenije oz. območje EU in Schengenskega prostora. Oba sta bila pridržana, sledi jima kazenska ovadba. Državljani Turčije so bili vrnjeni na Hrvaško.Divjo vožnjo iz Hrvaške pri Kozini ustavil šele stinger

Ob 5.05 so nas hrvaški varnostni organi obvestili, da pri Munah niso uspeli ustaviti voznika osebnega avtomobila, ki je pobegnil v Slovenijo, proti Starodu. Slovenska policijska patrulja je osebni avtomobil Audi A4, poljskih registrskih številk, večkrat pravilno ustavljala na cesti z uporabo zvočnih in svetlobnih signalov, a voznik znakov patrulje ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo proti Podgradu. Patrulja je je zatem še poskušala ustavili vozilo, vendar voznik ponovno znakov ni upošteval, zato je bila odrejena uporaba stingerja. Tega so policisti uspešno in učinkovito uporabili ob 5.24 pri Kozini. Voznik je stinger sicer prevozil, vendar se je minuto zatem ustavil. Na kraju so policisti prijeli voznika in dva potnika, vsi državljani Albanije, en potnik pa je pobegnil, vendar je bi takoj zatem tudi izsleden s pomočjo vodnika službenega psa. Vsi štirje državljani Albanije, dva od njih imata ukrep zavrnitev vstopa v države Schengna, so bili privedeni na policijsko enoto. Trenutno potekajo policijski postopki identificiranja tujcev, obravnave ilegalnega prihoda državne meje in ugotavljanja vseh okoliščin.

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.