Policisti reševali življenje človeka z zastojem srca

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Ob 9.56 so bili koprski policisti obveščeni, da je v Kolombanu nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore, odpiral omare in predale in iz ženske torbe ukradel 50 evrov, nato pa še nekaj kun in zlatnino. Zatem se je napotil iz stanovanjske hiše, kjer je na dvorišču srečal oškodovanko, ki je neznanca prijela za kapuco bundo, da bi ga na kraju zadržala, vendar jo je ta odrinil in pobegnil. Lastnica je oškodovana za 600 evrov, storilca policisti še iščejo.

 

Policista PP Postojna sta včeraj ob 11.15 uri opravljala kontrolo okolice bencinskega servisa v Pivki, ko sta opazila reševalno vozilo na nujni vožnji, ki je zapeljalo mimo njiju. Nemudoma sta se odpravila na kraj in opazila, da ekipa NMP ZD Postojna izvaja postopek oživljanja moškega, ki je padel po tleh, ko je doživel zastoj srca in je prenehal dihati. Na kraju je policist nudil pomoč pri izmeničnem oživljanju, policistka pa je nudila pomoč po zaprosilu ekipe NMP. Po uspešnem oživljanju je bil moški z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Kasneje sta policista izvedela, da je zastoj srca doživel 58-letnik z okolice Pivke.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.