fbpx

Policisti pokukali v deželo cvička: namesto vinske trte so našli nasad marihuane

foto: policija foto: policija

Policisti  PP Šentjernej so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo  Okrožnega sodišča Novo mesto in dne 21. 9. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 31-letne  osumljenke  iz  okolice  Šentjerneja.

 

Med hišno preiskavo so našli in zasegli 46 rastlin visokih do 2,4 metra in okoli 1 kg posušenih  rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo.  Zasegli  so  tudi brizgalko in manjšo posodo s snovjo, za katero prav  tako  obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zasežene predmete poslali v analizo, na podlagi katere bo izdelano strokovno mnenje.

Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko  ovadbo  zaradi  kaznivega  dejanja  neupravičene  proizvodnje  in prometa   s   prepovedanimi  drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Identiteto osumljenje za zdaj niso sporočili, a čisto mogoče je, da gre morda za katero od kolesarskih protestnic...

O podobnem kaznivem dejanju poroča tudi PU Murska Sobota. Na podlagi odredbe sodišča so policisti PP Gornji Petrovci včeraj opravili hišno preiskavo pri 57-letnem občanu iz območja Goričkega. Med preiskavo so našli in zasegli 21 sadik rastline zelene barve v višini od 135 cm do 290 cm, 11 vejic rastlin zelene barve in 2 PVC vrečki s posušenimi vršički zelene barve.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi s strani NFL bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.