Policisti napad v Zagorju ob Savi obravnavajo kot umor

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbločna fotografija (foto: Pixabay) Simbločna fotografija (foto: Pixabay)

Pred stanovanjskih blokom v Zagorju ob Savi je 50-letni moški v sredo nekaj pred 21. uro napadel 53-letno žensko in jo tako poškodoval, da je umrla. Policija je osumljenemu kmalu po dogodku odvzela prostost in ga pridržala. Kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje umora, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Ogled kraja dejanja so opravili ljubljanski kriminalisti. Vodil ga je dežurni preiskovalni sodnik, udeležila pa se ga je tudi dežurna okrožna državna tožilka. Truplo pokojne so odpeljali na inštitut za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo opravili sodno obdukcijo.

Vodja ljubljanskih kriminalistov Damjan Petrič je v izjavi za medije dodatno pojasnil, da je storilec dejanje zagrešil z ostrim predmetom in žrtvi povzročil nekaj več kot 10 vbodnih ran. Kriminalisti upajo, da je ta predmet eden tistih, ki so jih zasegli na kraju kaznivega dejanja.

Storilec zoper žrtev po Petričevih besedah ni imel nobenega izrečenega ukrepa. Je pa bila žrtev mati izvenzakonske partnerke osumljenca. Za to partnerko pa je imel veljaven ukrep prepovedi približevanja.

Osumljenega so sicer prav v zadnjih dneh izpustili iz pridržanja zaradi suma nasilja v družini zoper hčer pokojne, je povedal vodja kriminalistov. Nasilno dejanje zoper hčer je zagrešil prejšnji teden, nakar do ga policisti pridržali in o postopku obveščali tožilstvo. Na podlagi njihovih obveznih navodil pa so osumljenca izpustili na prostost.

Kriminalisti bodo danes še nadaljevali zbiranje obvestil, so še zapisali na PU Ljubljana.

nazaj na vrh