Policisti iščejo zmikavta iz Kranjske Gore

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

Na območju Kranjske Gore je neznanec 3. marca kradel iz sob nastanitvenih objektov. Policisti iščejo moškega, starega okoli 50 let in visokega približno 175 centimetrov. Neznanec je bil oblečen v temno jakno in svetlejše hlače, na glavi pa je imel kapo. Storilec govori slovensko, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Policisti prosijo, naj se očividci oziroma osumljeni moški javijo policiji na interventno številko 113 oziroma na policijsko postajo Kranjska Gora na telefonsko številko (04) 582 07 00 ali na katero koli drugo policijsko postajo.

Sicer pa policisti poročajo tudi o več vlomih. V Lučinah in Poljanah nad Škofjo Loko je neznani storilec v sredo ponoči vstopil v objekt z naviranjem okna in ga pregledal, vendar ni ničesar ukradel. Prav tako so z naviranjem oken vlomil v tri stanovanjske hiše v Glinjah, Šmartnem in Zalogu med 17. in 21. uro. Storilec je stanovanjske hiše pregledal, ukradel pa je manjši znesek denarja.

Ob tem so policisti opozorili, da so pozne popoldanske in večerne ure zelo aktualne za vlome. Storilci navadno vlomijo z naviranjem oken in vrat, iščejo pa predvsem nakit, zlatnino in denar.

Deloma se lahko pred vlomom zavarujemo z izvajanjem samozaščitnih ukrepov, ki so učinkoviti predvsem v kombinaciji s tehničnimi pripomočki za varovanje doma, kot so alarmi, kamere, časovna stikala in zagozde. Obseg škode pa lahko posamezniki zmanjšajo predvsem z ustreznim shranjevanjem dragocenosti in denarja. Policisti še priporočajo, da gotovine v večjih vrednostih ne hranimo doma.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.