fbpx

Policija na Dolenjskem opozarja: Ne nasedajte goljufom v želji po hitrem dobičku!

Novo mesto Novo mesto Marko Pirc/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Policijska uprava Novo mesto je v zadnjem času prejela več prijav goljufij. Goljufi so do občanov pristopili z idejo, kako bi lahko »oprali umazan denar« iz Italije.

V zameno za izposojo gotovine, s pomočjo katere naj bi nato dodatno »oprali denar«, naj bi dobili vrnjen denar z visokimi obrestmi. Na začetku so za »vložene« manjše zneske dobili znesek z visokimi obresti, a ko so ponovili »posel« z večjimi zneski, so goljufi izginili.

Prav tako so zabeležili goljufijo s prodajo zlatnine, ki naj bi izvirala iz kaznivih dejanj. Potem ko zlatar potrdi pristnost zlata, goljufi neopazno zamenjajo vredne predmete za ničvredne barvne kovine.

Novomeški kriminalisti zato občane pozivajo, naj v želji po hitrem zaslužku ne nasedajo prevarantom. V primeru, da postanejo žrtev goljufije ali pa jim kdo ponuja tovrstne zaslužke, naj o tem takoj obvestijo policiste.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.