fbpx

Pešci, bodite (pre)vidni na cestah!

foto: Wikipedia foto: Wikipedia

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve kaznivi dejanji, prometno nesrečo z materialno škodo, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, pet kršitev javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

 

Na področju kriminalitete je bilo v Murski Soboti obravnavano poškodovanje osebnega avtomobila, v Gornji Radgoni pa so policisti obravnavali ponarejanje listin.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnih krajih in trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Na avtocestnem počivališču so policisti tujcu zasegli hladno orožje, izrečena pa mu je bil globa.

V času od 1. do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce policisti opozarjajo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.