Oskrunil je Vlatkino truplo, še vedno jo ima rad

  • Napisal  Škandal 24
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Na mariborskem sodišču je danes potekal predobravnavni narok zoper 35-letnega Bojana Sepa, ki ga obtožnica bremeni za umor deset let starejše nekdanje partnerice Vlatko septembra lani v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru. Obdolženi v zameno za 23 let in štiri mesece zapora dejanja ni priznal, čeprav ne zanika, da jo je umoril.

 

Podrobnosti tragičnega dogodka, ki so mu botrovale opojne substance, bodo jasne šele ob prebiranju obtožnice 16. marca, ko se bo začelo sojenje pred senatom pod vodstvom sodnik Danila Obersnela. Tožilec Tilen Ivič je danes Sepu v zameno za priznanje ponudil 23 let zapora za kaznivo dejanja umora ter dodatnih pet mesecev za kaznivo dejanje oskrunitve trupla, skupaj pa izrek enotne kazni v višini 23 let in štiri mesece zapora.

Pet let sta živela skupaj in še vedno jo ima rad

Vendar pa je obdolženi, ki se je vse doslej zagovarjal z molkom, priznanje zavrnil. Čeprav je hkrati obžaloval to, kar je naredil, se to po njegovem mnenju ni zgodilo tako, kot mu očita obtožnica. “Žal mi je. Dal bi svoje življenje za njeno. Pet let sva živela skupaj in še vedno jo imam rad,” je še dodal na današnjem naroku.

Njegov zagovornik Igor Marinšek je ob že podanih dokaznih predlogih tožilstva dodal še nekaj svojih, med katerimi je predlagal zaslišanje štirih prič, ki bi lahko več povedale o osebnostnih lastnostih njega in žrtve, ki naj bi bila precej vzkipljiva.

Ob tem je predlagal izdelavo mnenj izvedencev sodne medicine in psihiatrije. Prvi naj natančno pojasni ali je do dogodka prišlo 28. ali 29. septembra, saj naj bi to bilo pomembno glede vprašanja o tem, ali je bil obdolženi morda v abstinenčni krizi in zato bistveno zmanjšano prišteven, o prištevnosti pa naj svoje pove tudi psihiater, še posebej glede Sepovih preteklih večkratnih zdravljenj zaradi duševnih bolezni.

Več si lahko preberete tukaj.

nazaj na vrh