Odvzem vozniškega dovoljenja ga ni izučil – ponovno je sedel za volan »trd ko aksa«

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Nekaterim alkotest nikoli ne pokaže ničle... (foto: Fabian Boerner / Wikipedia) Nekaterim alkotest nikoli ne pokaže ničle... (foto: Fabian Boerner / Wikipedia)

Gorenjski policisti so v sredo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli tri vozila. V enem izmed primerov so avtomobil zasegli vozniku, ki je vozil z 0,95 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. To je v zadnjih dveh mesecih drug postopek s tem voznikom, dovoljenje so mu policisti odvzeli poleti, so sporočili s policije.

 

Tega voznika so policisti obravnavali že poleti, tudi takrat je vozil pod vplivom alkohola. Takrat so z elektronskim alkotestom pri njem namerili 1,09 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Proti vozniku od poletja izvajajo ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Gre za ekstremni vrednosti alkohola, pri katerih človek pod nobenim pogojem ni več sposoben za kakršno koli udeležbo v prometu, ne peš in ne z vozilom, so ob tem opozorili gorenjski policisti. Voznike zato pozivajo, naj bo meja pitja in vožnje pri 0,00 promila. "Ker takrat lahko najbolje sprejemate varne odločitve in reagirate na množico informacij ter situacij v prometu," so še zapisali.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.