Odvzeli prostost članom mednarodne kriminalne združbe

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Matic Štojs Lomovšek) Simbolična fotografija (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Kriminalisti PU Koper so včeraj, 21. 3. 2018, v jutranjih urah v sodelovanju s kriminalisti in policisti drugih policijskih uprav na območju Štajerske odvzeli prostost članom mednarodne kriminalne združbe, in sicer zaradi izvršitve večjega števila kaznivih dejanj Prepovedanega prahajanja meje (po členu 308 KZ-1 - KD). Pri vseh prijetih osumljencih so bile opravljene hišne preiskave, ostale aktivnosti predkazenskega postopka pa se bodo nadaljevale še danes in jutri.

Gre za dalj časa trajajočo mednarodno kriminalistično preiskavo, ki so jo koprski kriminalisti v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije GPU izvajali s tujimi varnostnimi organi, EULEXOM in Europolom, in sicer zoper mednarodno kriminalno združbo, ki je v daljšem časovnem obdobju tihotapila ljudi po t.i. balkanski tihotapski poti v države EU.

Zaradi interesa preiskave, bo več znanega v naslednjih dneh.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.