Nesreči na smučišču Cerkno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Smučišče Cerkno (foto: Youtube) Smučišče Cerkno (foto: Youtube)

Včeraj, 21. februarja 2018 ob 15.10 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči na smučišču Cerkno in v kateri sta bila udeležena dva mlajša smučarja (otroka); ena oseba je bila telesno poškodovana. Po sedaj zbranih podatkih se je smučarska nesreča zgodila na izteku proge Počivalo. Mlajša smučarka je predhodno sama padla in se pobirala s tal, takrat pa je z zadnje strani prismučal drugi mlajši smučar (otrok) in se vanjo zaletel.

Mlajši smučarki (utrpela je poškodbo hrbtenice) so prvo pomoč nudili reševalci SC Cerkno in NMP ZD Idrija, nato pa so jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Drugi mlajši smučar (otrok) pri trčenju ni bil telesno poškodovan. Policisti so o varnostnem dogodku na smučišču obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici). Policisti PP Idrija bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško d ržavno tožilstvo.

Poleg tega so policisti PP Idrija včeraj, 21. februarja 2018 ob 13.30 uri, obravnavali še eno smučarsko na smučišču Cerkno, kjer se je poškodoval mlajši smučar (otrok). Slednji je smučar po progi Počivalo in na koncu proge sam padel po smučišču in se predvidoma huje poškodoval. Tudi njemu so prvo pomoč na kraju nudili reševalci SC Cerkno in zdravstveni delavci NMP ZD Idrija, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Naj bodo dnevi, namenjeni sprostitvi, zabavi in športu, med katerega sodi tudi smučanje, res prijetni, hkrati pa skrb za varnost na smučišču na prvem mestu. Zato policisti opozarjamo, da je za varnost na smučišču najprej odgovoren vsak posameznik, zato moramo spoštovati pravila varnega smučanja (FIS pravila), biti obzirni do drugih, previdni in odgovorni. Smučarji morajo spoštovati tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču. (več o preventivnih nasvetih za varno smuko na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/index.php/sl/preventiva-/javni-red-in-mir/7630-varno-na-smuiu).

nazaj na vrh