Na Goriškem kradli mobilne telefone, v Šempasu gorivo

Neznani storilec je vlomil v prostore  trgovine in iz razstavnih polic odvzel večje število mobilnih  telefonov. Foto: Twitter Neznani storilec je vlomil v prostore trgovine in iz razstavnih polic odvzel večje število mobilnih telefonov. Foto: Twitter

Predstavnik Policijske uprave Nova Gorica za stike z javnostjo je opisal pesto dogajanje v njihovem koncu.

 Na Goriškem iz trgovine ukradli mobilne telefone

Danes,  29.  marca  nekaj  minut  po  3.  uri v zgodnjih jutranjih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v poslovne prostore trgovine v  središču Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v  omenjene  prostore  trgovine in iz razstavnih polic odvzel večje število mobilnih  telefonov. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec z odtujenimi telefonskimi aparati kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem  je  bila  gospodarski  družbi povzročena večja materialna škoda.

Novogoriški   policisti   okoliščine   navedenega   kaznivega   dejanja  še preiskujejo  in  bodo  na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva na bencinskem servisu na hitri cesti v Šempasu

Včeraj, 28. marca ob 20.21 uri, je bila Policija obveščena o tatvini goriva na  bencinskem  servisu  v  Šempasu  (na  hitri cesti H4). Po sedaj zbranih podatkih  je neznani voznik osebnega avtomobila znamke VW Golf, sive barve, neznanih  italijanskih  registrskih  številk,  na  točilnem  mestu v vozilo natočil za 37 evrov dizelskega goriva in s kraja odpeljal ne da bi natočeno gorivo  plačal.  Odgovorna oseba oškodovane gospodarske družbe je v zvezi s tem podala predlog za pregon, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo Državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Neznanec poškodoval parkirano osebno vozilo

Policisti  PP  Nova  Gorica  so  bili  včeraj, 28. marca zgodaj popoldne, s strani  oškodovanca  obveščeni  o  poškodovanju osebnega avtomobila (znamke BMW).   Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v zadnjih dveh tednih neznano kje   z  ostrim  predmetom  poškodoval  oz.  podrsal  zadnji  levi  blatnik

omenjenega vozila in po storjenem kaznivem dejanju odšel neznano kam. S tem protipravnim  ravnanjem  je neznanec lastniku vozila povzročil za približno 400   evrov   materialne  škode.  Novogoriški  policisti  bodo  v  zvezi  z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Neznanec v Goriških Brdih z vozilom poškodoval električni pastir

Včeraj, 28. marca dopoldne, so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Gonjače (Občina Brda) obravnavali poškodovanje električnega pastirja.

Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vozilom zapeljal na tamkajšnji pašnik in pri tem poškodoval žico in vodila žice električnega pastirja. S tem dejanjem je neznanec lastniku povzročil za približno 100 evrov materialne škode. Oškodovanec v zvezi s tem ni podal predloga za pregon, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Ajdovskem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj, 28. marca ob 17.35 uri, so prometni policisti na območju Ajdovščine ustavili  57–letnega  voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0.98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.  Policisti  so  mu  na  podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu navedenega zakona) začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo  vožnjo.  Zoper  kršitelja  cestnoprometnih  predpisov  bo  podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti  PU  Nova  Gorica tudi tokrat opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu,  da  alkohol  nikakor  ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren  za  prometne  nesreče,  ki  se  pogosto  končajo  z najhujšimi posledicami,   tj.   invalidnostjo  ali  s  smrtjo.  Nastalih  posledic  in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal  prepozno  in  poti nazaj ni več. Spoštujte predpise, bodite pozorni na šibkejše  udeležence, ravnajte v cestnem prometu odgovorno in strpno ter se pod  vplivom  alkohola  ne  pojavljajte  kot neposredni udeleženci cestnega prometa.  Alkohol namreč oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja, hkrati  pa upočasni naše reakcije. Vožnja pod vplivom alkohola pa je smrtno nevarna,  saj  je  na  primer  voznik  pogosto prepričan, da vozi bolje kot dejansko,  temu  pa  sledijo  slabša  sposobnost  zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…

Mlajšemu vozniku zasegli neregistrirano kolo z motorjem

Prav  tako  so  policisti Postaje prometne policije Nova Gorica včeraj, 28. marca  v  popoldanskih  urah,  na  območju  Ajdovščine  ustavili 21-letnega voznika  neregistriranega  kolesa z motorjem in v nadaljevanju postopka med drugim  ugotovili,  da  slednji  ni  imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti  so  mu  omenjeno  kolo  z  motorjem na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu navedenega zakona) zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.