Na Gorenjskem zaradi nizkih temperatur še vedno nevarnost na cesti

Ponekod se sneg še ni stopil povsem. (foto: Matic Štojs Lomovšek) Ponekod se sneg še ni stopil povsem. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari. Policisti so obravnavali še en manjši požar v zasebnem prostoru zaradi vžiga stvari na kurilni napravi.

 

Ob nizkih temperaturah so ceste ponoči in zjutraj ponekod še lahko poledenele. Danes je bila taka situacija najmanj na relaciji Tabre – Mojstrana, kjer je bilo potrebno posipanje vozišča. Ponekod so preko noči lahko zaledenele tudi steklene površine na vozilih, za kar naj lastniki poskrbijo še preden se odpravijo na cesto – stekla morajo biti čista, vidljivost iz vozila v vseh smereh pa mora biti normalna.

V Strahinju je traktorist policistom včeraj sporočil, da je cesto onesnažil z blatom in bo vozišče očistil.

Kdor se vključuje v promet na javno cesto na vozilu ne sme biti zemlje, blata ali česar koli drugega, kar bi lahko onesnažilo cesto. Za to mora voznik poskrbeti še preden se vključi v promet, saj se zemlja običajno oprime pnevmatik in z njih med vožnjo odpada dlje časa. Če do onesnaženja pride, pa je cesto treba očistiti in na nevarnost voznike opozoriti npr. vsaj z varnostnim trikotnikom.

Blatna cesta ogroža prometne udeležence in zvišuje tveganje za nastanek nesreče, še posebej, če je nanošena zemlja mokra, če pada dež ipd., pa tudi vozniki se večji nesnagi običajno umikajo na skrajni rob ceste ali pa zapeljejo na nasprotno smerno vozišče. Oboje je nevarno, pri čemer je treba upoštevati, da so v prometu v manjšem številu tudi že kolesarji in mopedisti, ves čas pa tudi pešci.

Danes ponoči so neznani storilci na Cesti 1. maja vlomili v prodajalno in po prvih podatkih odtujili ure, na Mestnem trgu v Škofji Loki pa je storilec razbil steklo na vhodnih vratih in povzročil materialno škodo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.