Mitja Kunstelj obsojen zaradi groženj novinarjem

Mitja Kunstelj. (Foto: STA) Mitja Kunstelj. (Foto: STA)

Konec februarja je Okrajno sodišče v Ljubljani spoznalo Mitjo Kunstlja krivega groženj z umorom, katere je usmeril proti nekaterim novinarjem tednika Reporter.

V več zapiskih na njegovemu blogu je Kunstelj grozil trojici novinarjem (Silvestru Šurli, Jožetu Biščaku in Vinku Vasletu). Tako je npr. konec januarja 2015 napisal, da bo »maščevalec« ustrelil Vasleta v čelo in prsni koš, kot tudi da bo dotična oseba razstrelila stavbo, kjer se nahaja uredništvo tednika.

Njegove grožnje so bile še toliko bolj grozljive, saj sta islamistična terorista Al Kajde le nekaj tednov predhodno pomorila uredništvo satirične publikacije Charlie Hebdo.

Sodišče je tako Kunstlja spoznalo krivega in mu izreklo pogojno kazen sedmih mesecev zapora, s preizkusno dobo treh let. Prav tako mu je sodišče naložilo, da bo moral biti dve leti (od pravnomočnosti sodbe) pod varnostnim nadzorom, kot tudi obiskovati program Društva za nenasilno komunikacijo. Dalje se vsem oškodovancem v tem času ne bo smel približati na manj kot 200 metrov.

Plačati bo moral tudi stroške sodnega postopka.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.