Gorenjski policisti v torek ustavili dva "ekstremno pijana" voznika

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Nekomu so zadišali maligani, nato pa za volan... (foto: Wikipedia) Nekomu so zadišali maligani, nato pa za volan... (foto: Wikipedia)

Gorenjski policisti so v torek obravnavali dva voznika, ki sta bila po navedbah policije "ekstremno pijana". Oba bosta ostala brez vozniškega dovoljenja, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Voznike so ob tem opomnili, naj v primeru pitja alkohola volan prepustijo treznim.

 

V Tržiču so policisti v torek zvečer obravnavali prijavo zdravnika, da na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,74 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. več kot 3,5 promila. Voznikova slabost je bila posledica njegove pijanosti, so zapisali na PU Kranj.

Še enega voznika so policisti ustavili na podlagi prejete prijave o nezanesljivi vožnji na interventno številko 113. Pri vozniku, ki so ga pozno zvečer ustavili na gorenjski avtocesti, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,25 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. več kot 2,5 promila. Voznik je ob ustavljanju policije povzročil tudi prometno nesrečo z gmotno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil še v odbojno ograjo.

Kot so zapisali na policijski upravi, bodo policisti za oba voznika spisali obdolžilni predlog. Za njune kršitve je predvidenih 18 kazenskih točk, kar zanju pomeni tudi, da bosta ostala brez vozniškega dovoljenja.

Ljubljanske policiste pa so v torek nekaj po 17. uri obvestili, da od Vojkove proti Dunajski cesti v Ljubljani vozi voznik osebnega vozila očitno pod vplivom alkohola, saj vijuga po celotnem vozišču. Voznika so zaustavili v bližnjem križišču. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal en miligram alkohola na liter izdihane zraka oz. okoli dva promila. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog, začasno pa so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje, so danes sporočili s PU Ljubljana.

Policisti so ob tem vse voznike opozorili, naj ne sedejo za volan, če so uživali alkohol, saj bi z vožnjo pod vplivom alkohola ogrožali sebe in druge udeležence v prometu. Poleg tega tvegajo tudi hudo prometno nesrečo. Posledice so lahko hude poškodbe, invalidnost ali celo smrt.

nazaj na vrh