"Gluhonem" zbiral prostovoljne prispevke

Slika je simbolična. (Slika: arhiv Demokracije) Slika je simbolična. (Slika: arhiv Demokracije)

Zbiranje  prispevkov.  Kranjski  policisti  so  včeraj  dopoldan po prijavi občana  obravnavali  tujca, ki je brez dovoljenj na javnem kraju pri ljudeh zbiral  prostovoljne prispevke, v dejanju pa se je predstavljal za gluhonem osebo.  V  postopku  se  je izkazalo, da ni to, za kar se predstavlja in da nima  ustreznega  dovoljenja  za  zbiranje  prispevkov.  Zaradi prekrška so policisti proti njemu uvedli prekrškovni postopek, poroča PU Kranj.

Preden  kdo  na tak način da denar, naj se prepriča, če je oseba res tisto, za  kar  se  izdaja  in  če  ima  ustrezna  dovoljenja. Prostovoljne namreč prispevke  lahko  zbirajo  samo  tiste osebe, ki imajo ustrezna dovoljenja, izročeni  prispevki  se  morajo ustrezno evidentirati pri pobiralcu. Če jih oseba  ne  prepriča,  naj  denarja  ne  izročijo  ali pa ga npr. prosijo za kontaktne  podatke,  kamor  bi  sredstva lahko nakazali, namesto, da mu jih izročijo in se s tem izognejo morebitni zlorabi, prioporoča PU Kranj.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.