Alkohol zaprl cesto

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

V Bohinju se je včeraj zvečer zgodila prometna nesreča, ki je za več kot dve uri zaprla cesto. Voznik je v Bohinjski Bistrici z osebnim avtomobilom okoli 18.15 zapeljal na nasprotno smerno vozišče in tam trčil v vozilo drugega udeleženca, ki mu je pripeljal nasproti. Poškodovane so bile tri osebe, v dveh primerih gre za hude telesne poškodbe. Policisti so obema voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri domnevnem povzročitelju pokazal skoraj dva promila alkohola (0,91 mg/l), pri drugem vozniku pa je bil rezultat preizkusa negativen (0,00). Policisti v postopku proti povzročitelju preverjajo sum kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

 

Alkoholiziranost je velikokrat v vzročni zvezi z nastankom prometne nesreče, saj voznika zaradi svojega učinka vodi v mnogokrat nevarne manevre in v sistematično kršenje prometnih pravil, ki se običajno kažejo kot prehitra vožnja, neustrezna varnostna razdalja, nenadno menjavanje prometnih pasov, vijuganje po cesti ali pa kot vožnja po nasprotni polovici, v rdečo luč itd. Tak voznik se bo na svoji vožnji na cesti srečal z mnogo udeleženci, zaradi njegove nepredvidljivosti pa lahko ogrožen prav vsak.

Alkohol si človek dozira oziroma določa sam, zato bo tudi sam odgovarjal za posledice. In posledice so lahko hude, nekaterih pa tudi ne bo mogoče popraviti ali jih plačati! Zato premislite, preden se po pitju alkohola usedete za volan in odpeljete. Mi pravimo, da ni vredno tvegati! Poiščite si drug prevoz in ne dovolite, da bi alkohol zaprl cesto, ker ko jo bo, bo hudo.

nazaj na vrh