25-letni Koprčan zaradi preprodaje droge za posilstvo obsojen na tri leta vikend zapora

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Fotografija je simbolična. (foto: policija) Fotografija je simbolična. (foto: policija)

Petindvajsetletni Koprčan je bil na koprskem okrožnem sodišču po podpisu sporazuma o priznanju krivde obsojen na zaporno kazen na alternativni način, in sicer z vikend zaporom, so poročale Primorske novice. Obsojenega so policisti v začetku avgusta prijeli zaradi preprodaje droge GBL, znane kot droge za posilstvo.

 

Obtoženega so policisti tedaj prijeli pred parkiriščem trgovskega centra v Kopru ter mu zasegli več originalno zapakiranih plastenk s prozorno tekočino in injekcijske brizgalke.

Oddelek za kriminalistično tehniko je tekočino testiral in ugotovil, da tri litre in 329 mililitrov prozorne tekočine v zaseženih plastenkah vsebuje prepovedano drogo GBL, ki jo javnost pozna kot drogo za posilstvo. Ta v manjših dozah deluje stimulativno in evforično, v večjih dozah pa na centralni živčni sistem deluje depresirajoče in lahko povzroči začasno globoko spanje oziroma komo.

Kasneje so policisti pri moškem opravili tudi hišno preiskavo, v kateri so našli dodatne plastenke GBL in vrečke in zavitke s snovmi, za katere se je izkazalo, da so v njih amfetamini in droga MDMA, ki je znana kot učinkovina ekstazija.

nazaj na vrh