V Katoliški cerkvi začenjajo teden družine Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

V Katoliški cerkvi na Slovenskem danes začenjajo teden družine, ki bo pod geslom Najin zakon - božja mojstrovina, potekal do nedelje, ko v Katoliški Cerkvi obeležujejo materinski dan. Teden bo namenjen premišljevanju zakoncev o sebi, odnosih s sozakoncem in premagovanju morebitnih medsebojnih konfliktov.

Kot so zapisali pri Slovenski škofovski konferenci, naj bi se v ponedeljek zakonci posvetili spoznavanju samega sebe, svoje vloge v zakonu in razmisleku o sozakoncu. V torek naj bi se zakonca učila sprejemati drug drugega, v sredo pa, kako se posvetiti drug drugemu.

Čas za učenje o tem, kako premagovati konflikte v zakonu, naj bi bil v četrtek, v petek pa naj bi se posvetila še vprašanju, kako si medsebojno odpuščati. V soboto naj bi se nato naučila še, kako reči: Prosim! Hvala! Oprosti! Rad(a) te imam!

Namen letošnjega tedna družine je, da se zakonca bolje spoznata, da v svoj odnos povabita Boga, poživita ljubezen v zakonu in prepoznata, zakaj je zakon zakrament, so zapisali na ljubljanski nadškofiji.

Za zakonce so letos pripravili tudi posebne zloženke, na katerih so preproste in konkretne spodbude za moža in ženo za vsak dan v tem tednu.

nazaj na vrh