Restavrirati komunizem pomeni pokop Slovenije

  • Napisal  Rajko Topolovec
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Restavrirati komunizem pomeni pokop  Slovenije

Ne ugibam, gradim na resnici! V  osebnem standardu in kulturi smo že bili skupaj z razvitimi v Srednji Evropi! Obe gostovanji na Balkanu ( 20 let Kraljevine in še  45 let realnega komunizma), pa so nas razvojno zadržali, kot je ugotovila naša in tuja statistika, za 50 let. Sicer pa je, in bi morala komunistična druščina živeti v komunistični revščini ( tudi pri nas znanstveno predavanje na I. zasedanji AVNOJ v Bihaču l. 1942). (Iz drugega zasedanja v Jajcu1943),  pa izhajajo zloglasni Avnojski sklepi o zaplembah, ki so tudi bili  izglasovani brez potrebnega  kvoruma večine.

Neučakanost bodoče oblasti pa se je pokazala že  s prvo agrarno reformo (od katere se naše kmetijstvo nikoli ne bo opomolo)  23.avusta 1945 - še preden se je vedelo, ali bomo imeli komunizem! Kot tudi vemo, je pri nas komunizem »uradno  rojen« z volitvami na Martinovo nedeljo 11.novemra 1945, ko se je s pomočjo kroglic državljane razdelilo  na » naše in vaše« in še drugače goljufalo.

Kot kulaški sin se tudi spomnim očeta, kako je bil jezen, ko je moral za umetno gnojilo plačati 40% dražje, kot je to plačal tako imenovani socialistični sektor. Večjih strojev  - traktorja,  pa itak kmet ni smel imeti!  Ne morem tudi pozabiti, da si samo za dinarje kot dijak nisem mogel kupiti čevljev, saj bi še potreboval one, ki pa jih je kmet dobil  le, če je bil na tekočem s  tako imenovano obvezo (obvezna oddaja kmetijskih pridelkov  državi po ceni , ki je bila skoraj zastonj). V poznejših letih komunizma  smo tudi ugotovili , da je eden od treh očetovih  gulagov  ( vožnja hlodovine iz zaplenjenih gozdov s  Pohorja v dolino na železnico, bil za odkup zaplenjenih ladij v Baltimoru, češ da nismo poravnali nekega doga). V trdem komunizmu je tudi živela krilatica, ki se danes spet oživlja: »…reklo se je za deset let resta, če si kdo  upa reči, da je Tito Rus«!  

Za   konec pa še vprašanje, ki še je akutno?  Po katerem zakonu – uradnem listu morajo banke sproti sporočati državnim institucijam (sociali, davkariji, …), koliko ima državljan privarčevanega denarja  na naših bankah?  ( Še v realnem komunizmu  smo imeli občutek, da smo imeli kanček  bančne tajnosti).  Zato tajkuni nakradene milijone skrivajo v tujih državah!

Rajko Topolovec

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.