Komentar Romane Tomc na zaslišanje guvernerja Banke Slovenije v EP

  • Napisal  EPP / SDS
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Komentar evropske poslanke Romane Tomc na današnje zaslišanje guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca za člana odbora v sklopu bančne unije:

 

"Ocenjujem, da bosta današnja razprava in glasovanje o imenovanju dr. Boštjana Jazbeca na odboru za ekonomske zadeve zgolj formalnosti. Prava razprava, na kateri sem tudi sama sodelovala, in tudi odločitev o kandidatu, je bila opravljena že januarja in sicer za zaprtimi vrati. Sledi še glasovanje na plenarnem zasedanju, ki pa se bo predvidoma izšlo brez presenečenj. Gre za pomemben in visok položaj, na katerega je dr. Boštjan Jazbec kandidiral brez vnaprej zagotovljene potrditve v okviru kvote, ki bi pripadala državi. V zadnjem času se je kar nekaj slovenskih kandidatov pri podobnih poizkusih slabo odrezalo, zato me veseli, da je bilo tokrat drugače in da se je dr. Boštjan Jazbec na zaslišanju izkazal kot najboljši kandidat."

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.