Začelo se je z eno pogumno žensko, danes se v Hamburgu patrioti pripravljajo na končni spopad z Antifa: dovolj je bilo umikanja, pele bodo pesti

Uta Ogilvie. (Slika: Facebook in Christian Horst) Uta Ogilvie. (Slika: Facebook in Christian Horst)

Vse se je začelo pred tremi tedni. Čedna Uta Ogilvie je na transparentu imela napis »Merklova mora iti«. Sprehodila se je iz predmestja Hamburga do nakupovalnega središča na ulici Jungfernstieg.

Uta je hodila in bila je sama. Povsem običajna ženska ni v nobeni politični stranki, vključena ni v nobeno organizacijo. To je bil njen osebni protest.

Čez nekaj časa so se ji pridružili mimoidoči. Najprej deset, potem sto, nato več sto. Mirno in dostojanstveno. Nato se je začelo. Uti so levičarske organizacije začele groziti. V njenem napisu so prepoznale nestrpnost, malodane nacizem. Policijo je prosila za zaščito, a je bila zavrnjena. In zgodilo se je. Pred dnevi so razdejali hišo njene družine, na fasado hiše je Antifa napisala: “Danes bodo težave.”

Res so bile. Ta večer jo je po mestu spremljalo 150 meščanov, nasproti ji je stalo 500 ekstremnih levičarjev (Antifa). Policija je tokrat prišla. Mirne protestnike je pred podivjano levilčarsko drhaljo varovalo 1.200 policistov.

Center Hamburga je bil zaprt. Povsod so bile modre policijske luči. Uto je to strlo. “Kako je mogoče, da te napadajo zato, ker poveš kaj misliš,” je povedala. Razočarana je bila nad medijskim poročanjem, saj so njo in njene somišljenike označili za skrajne desničarje, oborožene levičarje pa za mirne protestnike. “Kaj je z novinarji? Kaj neki je z uredniki?” se je spraševala Uta.

Uta se je zlomila. Ne gre se več. V dveh tednih je pogumna in srčna ženska postala znana po celi Nemčiji. Nato so se zganile mračne sile, ki je niso želele več videte in so skušale preprečiti, da ta simpatična, pametna ženska postane aktivna - v pravem pomenu besede! Na žalost je nasilje spet zmagalo. Za zdaj. Uta Ogilvie se je odpovedala hoji po mestu. Boji se za svojo družino. Toda boj se nadaljuje. Ne, šele začel se je.

Ko so videli mlado žensko, so se meščani začeli organizirati. Začela se je valiti kepa, ki je nihče ne bo več ustavil. Patrioti so dvignili glave, ne bodo se več umikali nasilju Antife, ampak se bodo z njimi spopadli. Če so levičarji lahko oboroženi, policija in politiki pa to mirno gledajo, se bodo oborožili tudi meščani in z Antifa obračunali. Mogoče ne danes, jutro pa zagotovo.

»Imam levje srce. Nihče mi ga ne bo zlomil,« je Uta zapisala na svojem Facebook profilu in dodala: »Pomislite! Živimo v državi, kjer ne morem uresničiti tako temeljne človekove pravice, kot je svoboda govora.«

Njeni podporniki so si enotni: dovolj je bilo retorike, zdaj bodo pele pesti.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.