(VIDEO+FOTO) Apokaliptični prizori iz Šibenika, ki so jih posneli naši bralci: Hud požar zajel avtocesto in cestninske postaje, več ur popolna zapora v obe smeri

  • Napisal  T. F. / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: 24sata.hr foto: 24sata.hr

Vse Slovence, ki se v teh dneh odpravljate na počitnikovanje k našim južnim sosedom Hrvatom, obveščamo, da se zaradi daljših zastojev na pot raje odpravijo jutri – v okolici Šibenika sta namreč izbruhnila dva huda, ločena požara, ki sta zajela tudi avtocesto A1, ognjeni zublji so se namreč razširili vse do cestninskih postaj, zato je avtocesta zaprta v obe smeri. Požar je po poročanju Jutarnjega lista izbruhnil nekaj pred 14. uro, slike gostega dima in gasilcev v akciji, gasijo tudi s pomočjo helikopterja, pa so posneli prestrašeni vozniki. Med njimi skupina slovenskih turistov, naših bralcev, ki se je vračala z dopustovanja na Braču.


Kot poročajo hrvaški mediji, je trenutno najbolj dramatična situacija pri Šibeniku. Gori na dveh mestih, požar pa gasijo gasilci, vojska in s helikopterji iz zraka. Požar se je razširil z veliko hitrostjo in zajel tudi avtocesto pri cestninskih postajah, zato je ta s popolno zaporo na relaciji Šibenik – Vrpolje do nadaljnjega zaprta, kot je zaprta tudi hitra cesta na relaciji Šibenik – Drniš – Knin. Pri gašenju požara veliko preglavic povzroča tudi močan veter. Zaradi izrednih razmer so nastali daljši zastoji.
 
Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.