V novi številki Demokracije: Globoka država išče »nov obraz«, da bi lahko še naprej vladala; Seznam najbolj iskanih teroristov sveta; Projekt velike demografske zamenjave v Franciji; Intervjuja: Edward S. May in Matevž Kos

V novi številki Demokracije: Globoka država išče »nov obraz«, da bi lahko še naprej vladala; Seznam najbolj iskanih teroristov sveta; Projekt velike demografske zamenjave v Franciji; Intervjuja: Edward S. May in Matevž Kos

V novi Demokraciji pišemo o tem, kako politično mrzlično išče novo kadrovsko rešitev, da bi lahko nadaljevala z vladanjem. Postavlja se vprašanje, ali bo Ivan Gale tisti, na katerega bo stavila tranzicijska levica na volitvah. Prav tako pišemo o temah, povezanih z migracijami, o katerih v intervjuju govori tudi analitik Edward S. May, pa tudi o islamskem fundamentalizmu in uničevanju tradicionalne družine.

 

Tranzicijska levica očitno pospešeno išče »rešitev«, kako bi najbolj elegantno s prestola sklatila premierja Janeza Janšo. Nič čudnega, da se v mainstream medijih zadnje čase pojavljajo takšni in drugačni »novi obrazi«, s katerimi botri političnega podzemlja preverjajo javnomnenjski utrip. To pa tudi pomeni, da globoka država mrzlično išče kadrovsko rešitev za novo prevaro po Miru Cerarju in Marjanu Šarcu.

Kot je znano, je časopis Delo meseca julija celo objavilo obširen članek »Kako se znebiti Janeza Janše«. Očitno je namreč, da je odprtih več opcij, od pritiska na predsednico DeSUS Aleksandro Pivec (potem ko ni uspelo zlomiti prvaka SMC Zdravka Počivalška) do nagovarjanja poslancev k prestopu v druge stranke ter možnost konstruktivne nezaupnice.

Šarec je že v začetku julija na svojem facebook profilu kar javno preračunaval, kako bi dosegli najhitrejšo pot do odstavitve Janševe vlade. Čeprav se je sprva navduševal nad konstruktivno nezaupnico, pa je bistroumno ugotovil, da ta scenarij ni najbolj idealen, saj se ohranjajo isti poslanci v parlamentu. Ergo: doseči je treba nove volitve, do takrat pa lahko projektno vlado vodi nekdo, ki ne bo ravno iz političnih krogov. Zanimivo, kajti Šarec je z istimi motivi dejansko likvidiral lastno vlado in koalicijo, ko je konec letošnjega januarja oznanil svoj odstop. Očitno je računal na takojšnje volitve, vendar pa sta dve koalicijski stranki, SMC in DeSUS, ubrali svojo pot. Zato Šarec meni, da bi bil odhod koalicijskih strank iz vlade najhitrejša pot do volitev. No, s tem je dejansko samo naglas povedal to, kar politično podzemlje počne že ves čas.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki Demokracije!

V novi Demokraciji si lahko še preberete:

Seznam najbolj iskanih teroristov: od islamistov do ekoteroristov

Ameriški FBI vodi seznam teroristov na begu. Na seznamu najbolj iskanih so tako islamisti kot člani črnskih terorističnih organizacij ali fanatični ekoteroristi. Za pomoč pri prijetju so razpisane tudi nagrade, za najbolj iskane tudi po več milijonov dolarjev. V zadnjem času se srečujemo z naraščanjem nasilja in terorističnih napadov. Čeprav večina teroristov slej ali prej konča v krsti ali za rešetkami, nekaterim le uspe vsaj začasno pobegniti pred roko pravice. Ti pridejo na seznam iskanih teroristov in najbolj znan je seznam, ki ga sestavlja ameriška FBI. Spodaj je nekaj imen s seznama najbolj iskanih teroristov.

Intervjuja: Edward S. May in Matevž Kos

Edward S. May je javnosti bolj znan pod psevdonimom Baron Bodissey. Ameriški avtor ureja spletni blog Gates of Vienna (Vrata Dunaja). Piše predvsem o nevarnostih islamizacije, kulturnem marksizmu in drugih pojavih, ki danes ogrožajo prihodnost zahodnega sveta. Intervjuje daje zelo redko. O slovenski literaturi in knjigah, ki jih je vredno brati poleti, pa smo se pogovarjali z literarnim zgodovinarjem, kritikom, esejistom in urednikom dr. Matevžem Kosom, ki je sicer redni profesor na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Problem islamskega fundamentalizma

Modreci pravijo, da so vse religije dobre in da so povsod po svetu dobri in slabi ljudje. Zakaj se v Evropi torej zdi, da prav islamska religija pri muslimanih sproža konfliktnost s krščansko oz. sekularno Evropo? Težava ni v islamski religiji sami po sebi, ampak v islamskem fundamentalizmu. Verski fundamentalizem ni značilen samo za islamsko religijo, pač pa je to težava številnih religij. Tudi krščanstvo pozna svoj fundamentalizem, a je bil ta bolj domena nekaterih protestantskih ločin na območju ZDA in Velike Britanije. Verski fundamentalizem dejansko pomeni branje in dobesedno interpretacijo verskih spisov ter njihovo dosledno udejanjanje v vsakdanjem življenju.

Uničenje tradicionalne družine

Družina je temeljni kamen vsake zdrave družbe, naroda in civilizacije. Njen osnovni namen je seveda nadaljevanje rodu. Poleg vzgoje otrok, ki za zdrav razvoj potrebujejo tako nežen dotik matere kot tudi zaščitniško in odločno roko očeta, predstavlja družina močno medgeneracijsko vez, prek katere se iz mater in očetov na sinove in hčere prenašajo vrednote, nacionalni ponos in občutek skupnosti. Starši so nekoč prenašali vrednote in tradicije svojih prednikov, ki so vzbujale občutek skupnosti in odgovornosti, na svoje otroke ter tako ohranjali pri življenju stare modrosti in način življenja, ki je povezoval narodno skupnost in družbo v celoto. Skupne vrednote in tradicije so eden glavnih stebrov vsakega zdravega naroda. Temelj tega stebra pa je tradicionalna nuklearna družina.

Velika zamenjava v polnem teku

Šokantna demografska slika Francije. Število otrok migrantskega izvora nezadržno raste. Francozom grozi nevarnost, da bodo postali manjšina v lastni državi. Velika zamenjava ni teorija zarote, ampak kruta resničnost. V Franciji so precej prahu dvignili nedavno objavljeni demografski podatki, ki kažejo neverjetno rast migrantskega prebivalstva v zadnjih petih desetletjih. Seveda je mnogim Francozom to dejstvo že dolgo znano, predvsem tistim, ki živijo v soseskah, ki jih vsakodnevno preplavljajo novi in novi migranti iz tretjega sveta. Zdaj pa so bili objavljeni verodostojni podatki, ki dokazujejo, da so imeli tisti, ki nasprotujejo množičnim migracijam iz tretjega sveta, vseskozi prav.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.