Šokantno! Muslimanka prepovedala očetu, da v bolnišnici obišče bolno hčerko! In to sredi Evrope!

  • Napisal  M.M.Š., J.B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Bolnica na Dunaju, kjer dajejo rednost muslimanom in ugodijo vsaki njihovi želji. (Slika: PrintScreen/Krone) Bolnica na Dunaju, kjer dajejo rednost muslimanom in ugodijo vsaki njihovi želji. (Slika: PrintScreen/Krone)

Ko imate bolnega otroka, še posebej, če je v bolnišnici, je najbolj grozljivo, da vam ne pustijo do njega, da ga primete za roko, pobožate po glavi. Ravno to je na Dunaju doživela družina Salfenauer. Ne zaradi zdravstvenih razlogov, ampak zaradi verskega prepričanja muslimanske bolnice.

Muslimanska bolnica je v bolnici na Dunaju zaradi svoje vere prepovedala vstop vsem moškim v sobo, ki jo je delila z nemuslimanko. Oče (Robert Salfenauer) hčerke (23), obolele za multiplo sklerozo, ni smel v bolniško sobo, da ne bi oskrunil verovanja bolnice v sosednji postelji. Celo več. Varnostniki so ga nasilno odstranili, ker naj bi motil red in mir v bolnišnici. Kako ga je motil? Muslimanski je povedal nekaj krepkih.

Dan po incidentu se je bolnišnica očetu sicer opravičila. Po preiskavi so ugotovili, da je bilo popolnoma nesprejemljivo, da je bolnišnično osebje ugodilo muslimanki.

Robert Salfenauer. (Slika: PrintScreen/Krone)

 

Robert Salfenauer (56) pa je za časopis Krone izjavil: »Šokiran sem, da skrajnež, v tem primeru verski skrajnež, odloča, kako naj se obnašamo na Dunaju. Ona odloča, da ne smem videti svoje hčere? Boriti se je treba proti vsaki obliki radikalizma, še posebej proti taki vrsti psihološkega terorja. Resnično težavo imamo, saj se dogajajo očitne kršitve zakonov, ki se ne izvajajo, po drugi strani pa se morajo navadni avstrijski državljani pokorno podrejati radikalnim muslimanom in to dopuščati. Tako ne sme biti.«

nazaj na vrh