Sneg ohromil širše območje Pariza

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Sneženje je v Parizu (fotografija je simbolična) sprožilo pravcato obsedeno stanje. Sneženje je v Parizu (fotografija je simbolična) sprožilo pravcato obsedeno stanje. Wikipedia

Po izjemnih snežnih padavinah je danes v Parizu in na njegovem širšem območju ohromljen promet. Več kot tisoč ljudi je moralo noč preživeti v zasilnih nastanitvenih centrih ali na postajah, saj so bili zaradi izrednih razmer na cestah prisiljeni zapustiti svoja vozila. Najhuje je na jugozahodu Pariza.

 

Glede na podatke oblasti je noč s torka na sredo v posebnih centrih, v garažah ali na letališčih na širšem območju Pariza Ile-de-France preživelo najmanj 1500 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nacionalne železnice so svetovale vsem prebivalcem območja, naj preložijo svoja potovanja. Ohromljene so tudi avtobusne povezave, medtem ko podzemna železnica obratuje dokaj normalno.

Obilne snežne padavine so že v torek povzročile kaos v prometu na območju Pariza. Tu je nastal zastoj vozil v skupni dolžini 740 kilometrov, kar je rekord, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sneg povzroča težave tudi v drugih delih države, od središča do severovzhoda. Vremenoslovci tudi danes za 25 departmajev ohranjajo oranžno opozorilo zaradi snega in poledice, še piše AFP.

nazaj na vrh