SDS: Naši predniki so se vedno počutili kot del Srednje in Zahodne Evrope, zato vrnimo Slovenijo nazaj v prihodnost!

Milan Zver in Janez Janša. (Slika: milanzver.eu) Milan Zver in Janez Janša. (Slika: milanzver.eu)

"V zadnjih letih so nas leve vlade oddaljile od Zahoda. Glavne politične in gospodarske aktivnosti so preusmerili na Rusijo, Turčijo in celo Iran. Izgubili smo ugled in verodostojnost. Zato je potrebno našo zunanjo politiko preusmeriti in v jedru spremeniti," so v SDS zapisali v programu za področje zunanje politike.

"Naši predniki so se vedno počutili kot del Srednje in Zahodne Evrope. Tu so spletli trdne vezi, tudi duhovne. Ko smo dobili svojo državo, so nas na zahodu prvi priznali. Kasneje smo se vključili v evro-atlantske povezave in med drugim uspešno vodili EU. Zahodno umeščenost smo Slovenci potrdili celo na referendumih," še pišejo v SDS in dodajajo:

"V zadnjih letih so nas leve vlade oddaljile od Zahoda. Glavne politične in gospodarske aktivnosti so preusmerili na Rusijo, Turčijo in celo Iran. Izgubili smo ugled in verodostojnost. Interese posameznikov ali interesnih skupin so postavili nad trajni interes slovenskega naroda - in ta je, da želimo tvorno živeti in sooblikovati okolje, s katerim delimo temeljne vrednote. Zato je potrebno našo zunanjo politiko preusmeriti in v jedru spremeniti. Vaš glas za SDS je prvi korak na tej poti – na poti vračanja Slovenije nazaj v prihodnost!"

Več iz programa preberite tukaj.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.