Resničnost šolske prehrane v Sloveniji: zaradi islama ter »multikulturnosti« je že v marsikateri osnovni šoli na voljo opcija »brez svinjine«

Opozorilo je prišlo preko twitterja... Opozorilo je prišlo preko twitterja...

Že v preteklih letih so slovensko medijsko krajino preplavljale tudi različne novice iz Evrope, zlasti iz Skandinavije, kjer se je marsikatera šola odrekla malici, ki bi vsebovala svinjsko meso. Razlog se zdi morda banalen, vendar ni: zaradi vse večjega števila muslimanov je bilo treba sestavo šolske prehrane prilagoditi.

 

Očitno se tovrstne novosti pojavljajo tudi v Sloveniji. Po twitterju je zaokrožila fotografija obrazca prijave na šolsko prehrano. Kot je razvidno, je na obrazcu možna opcija – poleg vegetarijanske prehrane - »brez svinjine«.

Mitja Žakelj, ki je na twitterju delil ta obrazec, je zapisal: »Islamizacija družbe, kaj je to?!! V obrazcu "prijava učenca na šolsko prehrano" so na ministrstvu dodali obroke "brez svinjine". Gre za javno (državno) osnovno šolo.« Za katero osnovno šolo gre, nam ni uspelo izvedeti. Po naših informacijah ne gre za obrazec, ki bi ga predpisalo pristojno ministrstvo.

No, še dobro, da v obrazcu ni zabeležena možnost prehranjevanja s halal hrano, mar ne? Skratka, vsiljena multikulturnost trka tudi na šolska vrata, pa naj bo to teorija spola ali pa malica brez svinjine…

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.