Premier Miro Cerar odstopil! Bodo volitve že maja?

Cerar bo predsednika republike Pahorja o odstopu uradno seznanil jutri. (foto: Matic Štojs Lomovšek) Cerar bo predsednika republike Pahorja o odstopu uradno seznanil jutri. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Premier Miro Cerar očitno ne bo dočakal celotnega mandata predsednika vlade. Približno ob 22. uri je po izredni seji vlade sporočil, da odstopa s funkcije predsednika vlade. Očitno je dno izbila odločitev vrhovnega sodišča o drugem tiru, kar pomeni, da bo moral biti referendum o drugem tiru ponovljen.

Zanimivo je sicer, da je še malo pred tem prvak SD Dejan Židan zatrjeval, da se na seji o odločitvi vrhovnega sodišča sploh niso pogovarjali. Vendar pa je bil Cerar vidno razburjen. Govorice o njegovem odstopu so se sicer pojavile že pred sejo. Veliko slabe volje je sprožila že afera z izbiro izdelovalca makete drugega tira.

Kakorkoli že, očitno je drugi tir tisti, ki je nesel Cerarja. To pa dokazuje, da je bil drugi tir glavni projekt botrov iz ozadja, ki pa se ni iztekel po načrtih... No, morda bodo pa volitve že maja, vendar za zdaj to še ni znano.

nazaj na vrh