Nova zavajajoča anketa Ninamedie: “Izmerili” padec podpore vladi, čeprav ji ta dokazano raste! Med deset najbolj priljubljenih politikov uvrstili Židana, Jankovića in Šarca!

  • Napisal  Sara Kovač/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Foto: STA Foto: STA

Močna negativna kampanja agencije Ninamedia je “izmerila” padec podpore vladi, po merjenju javnomnenjske ankete agencije Parsifal anketa podpora vladi raste. Prav tako so predstavili meritve, ki se ne ujemajo s podatki anket, ki smo jih objavili nedavno.

Ninamedia, za katero smo že večkrat dokazali, da javnega mnenja ne meri, temveč ga s podatki ustvarja, da bi dosegli vpliv na volilno telo, je znova objavila podatke ankete, ki se ne skladajo s podatki, objavljenimi na portalu Nova24TV. Pri tem so objavili rezultate, ki se ne ujemajo s podatki agencije Parsifal.

Po raziskavi Ninamedie je podpora vladi padla, in sicer iz 48,5 odstotka julija na 41 odstotkov septembra. Po merjenju agencije Parsifal pa je podpora vladi je v primerjavi s prejšnjim merjenjem narasla iz 40,8 na 43,3 odstotka podpore.

Po anketi Ninamedie so vladne stranke prejele nižjo podporo od tiste, ki jo je izmeril Parsifal. Stranki SDS so namerili 22,1-odstotno podporo, stranki DeSUS 1,3-odstotno podporo in SMC 0,4-odstotno podporo, medtem ko so stranki NSi namerili 5,1-odstotno podporo. Nižjo podporo pa so pri Parsifalu namerili tudi opozicijskim stranki LMŠ (9 odstotkov) in SAB (1,9 odstotka). Višjo podporo pa so pričakovano namenili stranki SD (13,6 odstotka) in Levici (7,2 odstotka). Vršilka dolžnosti predsednice SD Tanja Fajon namreč potrebuje višje ratinge, da bi jo predstavili kot ustrezno alternativo Janezu Janši in SDS.

Po mnenju agencije Parsifal ima še vedno največjo podporo med strankami SDS (22,7 odstotka), na drugem mestu je SD z 11,6 odstotka podpore, na tretjem mestu pa Levica s 5,3-odstotno podporo. Po zadnji anketi stranki DeSUS podpora ni tako padla, kakor je to prikazal Parsifal, a je večjo podporo namenila Stranki NSi.

Prav tako je nenavadno, da v zadnjih mesecih med prvimi desetimi ni nobenega politika iz koalicijskih strank, z izjemo ministra za zdravje Tomaža Gantarja in obrambnega ministra Mateja Tonina. Predsednik Borut Pahor še vedno ostaja na prvem mestu najbolj priljubljenih politikov. Med desetimi najbolj priljubljenimi politiki so se znašli še Tanja Fajon, Ljudmila Novak, Marjan Šarec, Milan Brglez, Janez Lenarčič, Dejan Židan in Zoran Janković.

Sara Kovač/Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.