Norosti Marjana Šarca se nadaljujejo tudi v letu 2020! Neverjetno koga naj bi postavil na mesto državnega sekretarja za koordinacijo med ministrstvi!

  • Napisal  M.G./Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Norosti Marjana Šarca se nadaljujejo tudi v letu 2020 (Foto: Mediaspeed) Norosti Marjana Šarca se nadaljujejo tudi v letu 2020 (Foto: Mediaspeed)

Medtem, ko se je v letu 2019 poslovil Vojmir Urlep, za katerega naj bi bilo sporno kadrovanje, saj so se zadnje zamenjave v vrhovih državnih podjetij – tudi v Telekomu in Petrolu –  zgodile brez njegove vednosti. Prihaja “nov” obraz.

Že večkrat prežvečeno in videno. Ljudje, ki odstopajo s položajev se v letu 2020 vračajo. Kot da Šarec, v stilu Serpentinška ne najde nikogar drugega. Na mesto državnega sekretarja naj bi po dobro obveščenih virih Žurnala, po odstopu Vojmirja Urlepa Šarec imenoval razvpitega Jureta Lebna, ki je bil v tej vladi že minister za okolje, a je konec februarja pod težo suma korupcije pri maketi drugega tira, ko se je znašel v policijski preiskavi zaradi dogovarjanja pri sporni maketi, ponudil odstop.

Maketo naj bi si v času Mira Cerarja, bivšega predsednika vlade, izmislili, da so prek nje financirali volilno kampanjo SMC leta 2016, operativno pa je posel vodil prav Leben kot takratni državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo. Posel v povezavi z maketo drugega železniškega tira med Divačo in Koprom je takrat pod drobnogled vzela policija, ki je sporočila, da preiskuje domnevna kazniva dejanja med 1. julijem 2017 in 30. junijem 2018. Februarja 2019 pa je Šarec v izjavi, v kateri je omenjal tudi pse in lajanje, sprejel Lebnov odstop.

M.G./Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.