Medtem ko ljubljanski župan Janković izreka dobrodošlico muslimanskim migrantov, se jih v BiH otepajo in celo organizirajo protimigrantske proteste!

V Bihaću prebivalce čedalje bolj mineva potrpljenje, saj so v boju z migrantsko krizo povsem nemočni. (foto: Julian Nieztsche / Wikipedia) V Bihaću prebivalce čedalje bolj mineva potrpljenje, saj so v boju z migrantsko krizo povsem nemočni. (foto: Julian Nieztsche / Wikipedia)

Se še spomnite protimigrantskih protestov v Sloveniji? Organizatorji in udeleženci so bili s strani režimskih medijev označeni za nestrpneže in šoviniste. Lahko se vprašamo, ali to velja tudi za organizatorje podobnih protestov v Bosni in Hercegovini, kjer so med glavnimi iniciatorji teh protestov – muslimani.

 

Bihaški župan Šuhret Fazlić je namreč podprl organizacijo takšnega protesta, ki ga je neformalna skupina državljanov napovedala za ponedeljek, 13. avgusta ob dvanajstih. Gre za shod z naslovom »Zakaj prav Bihać?« Župan Bihaća je ob tem kritiziral osrednjo oblast v Sarajevu zaradi neučinkosti, zaradi česar se morajo državljani zatekati k protestom. Kot pravi, nimajo svoje policije, ničesar ne morejo storiti, o vsem odločajo drugi, a ne storijo ničesar.

»Želim vse najbolje ljudem, ki so se znašli v stiski, vendar pa tudi sebi. To, kar imamo, ni dobro ne zanje in tudi ne za nas,« je po poročanju nekaterih medijev dejal župan Bihaća, ki je spomnil, koliko časa že rotijo, opozarjajo, sestankjujejo, pošiljajo dopise in medijsko pritiskajo – a kljub vsemu se ne zgodi nič. Zato meščane Bihaća mineva potrpljenje.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.