Krvavi terorist Šakal, ki je užival Titovo zaščito, je spet pred sodiščem

Krvavi terorist Šakal za rešetkami Krvavi terorist Šakal za rešetkami youtube

V Parizu se bo kmalu začelo ponovno sojenje enemu najbolj krvavih teroristov novejše dobe, Iljiču Ramirezu Sanchezu, ki je bil bolj znan pod vzdevkom »Carlos Šakal«. Danes 68- letni v Venezueli rojeni terorist, se je uspešno pritožil na dosmrtno ječo, ki mu je bila izrečena za bombni napad na kavarno v Parizu leta 1974, v katerem sta bila ubita dva človeka, 34 pa jih je bilo ranjenih. Šakal se sicer že 25 let nahaja v francoskih zaporih, saj je bil obsojen na dosmrtno ječo tudi zaradi umora dveh policistov in civilista v Parizu leta 1975.

Teroristični morilec, ki se sicer razglaša za poklicnega revolucionarja, je priznal, da je bil kriv za serijo terorističnih napadov v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, v katerih je bilo med 1500 do 2000 žrtev. Same napade, zaradi katerih sedi v francoski ječi, pa zanika in zato se je tudi pritožil na razsodbe. Vsej v enem primeru za zdaj uspešno.

Še dandanes terorist ne obžaluje zločinov, za katere trdi, da jih je storil v imenu komunistične revolucije nasploh in v imenu »osvoboditve Palestine« še posebej. Glede na njegov politični nazor niti ni čudno, da je imel zaslombo v mnogih komunističnih državah, tudi Jugoslaviji. V svoji knjigi, ki jo je napisal v zaporu, sam pravi, da je vrsto zločinov storil s pomočjo jugoslovanske tajne policije, v Jugoslaviji pa je užival vso zaščito in to od diktatorja Broza osebno. Ko so ga v Franciji in Nemčiji iskali, je on užival v Dubrovniku, Splitu in Zagrebu. Nekoč so ga sicer prijeli v Zagrebu »navadni policisti«, ker so ugotovili, da ima ponarejen potni list, a je Broz osebno ukazal njegovo izpustitev. Jugoslovanske oblasti so se delale neumne, ko so Francozi in Nemci izvohali, da se Carlos nahaja v Jugoslaviji n zahtevali izročitev. Potem, ko je pritisk na Jugoslavijo postal le prevelik, so mu po Brozovem ukazu diskretno omogočili »umik«- spet je s ponarejenim potnim listom, v skupini jugoslovanskih gradbincev, z letalom odletel iz Beograda v Irak. In od tam naprej k svoji obrti- sejanju smrti med nedolžnimi ljudmi.

B.S.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.