KNOVS: Nataša je bila deležna “posebne obravnave”, blokada nadzora pa je bila nezakonita

  • Napisal  Vir: spletnicasopis.eu/ Peter Jančič
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Šarec  / STA Šarec / STA

“Znanka predsednika vlade je imela pri zaposlitvi na SOVI posebno obravnavo, ki je odstopala od ustaljene prakse,” je komisija za nadzor obveščevalnih služb zapisala v sporočilu za javnost po pogovoru s premierom Marjanom Šarcem za zaprtimi vrati o zaposlitvi Nataše Hribar.

V sporočilu posebej opozarjajo tudi, da je direktor Sove Rajko Kozmelj nezakonito oviral njihov nadzor te zaposlitve in s tem škodoval obveščevalni službi.

Šarec tudi poslancem nič o stikih z Natašo

Šarec je pred zaslišanjem novinarjem povedal, da ni vplival na zaposlitev Nataše, enako je zatrdil tudi poslancem za zaprtimi vrati. Na bolj podrobna vprašanja poslancev, denimo, kdaj je Natašo zadnjič srečal ali z njo govoril, pa ni odgovarjal. Pojasnil jim je, da to nima povezave z zaposlitvijo in z dilemami, ki jih preverjajo.

Več preberite na POVEZAVI.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.