Kdo vse je čofotal v jakuzziju Gašperja Tiča?

Gašper Tič. (Slika: STA) Gašper Tič. (Slika: STA)

Na nedavnih dnevih komedije v Celju je posmrtno nagrado dobil pokojni Gašper Tič. Njegov muzikal Trač je bil tako po izboru občinstva kot po izboru strokovne žirije izbran za žlahtno komedijo leta. Njegova tragična smrt pa še naprej buri duhove in domišljijo.

Sredi februarja je bilo prekinjeno sojenje Stefanu Cakiću, ki je obtožen uboja Gašperja Tiča. Višja državna tožilka Tamara Gregorčič je namreč zahtevala izločitev sodnika Cirila Keršmanca, ki je zaradi nekaterih vprašanj, ki jih je tožilka postavila priči, vprašal: »Bi radi izvedeli, ali je Gašper Tič zlorabil še koga?« Tožilka je menila, da je sodnik s tem vprašanjem namignil, da je Tič spolno zlorabil Cakića, s tem pa naj bi izkazal svojo pristranskost.

V zvezi s tem je zanimivo donatorstvo družine Tič Društvu materina dušica za otroke, ki ima na zahodnem obrobju Kozjanskega hribovja, v razloženem naselju Pilštajn, tako imenovano Malo hišo. Vanjo prihajajo mladoletni otroci, večinoma iz socialno šibkih družin, in mladostniki s psihičnimi težavami. Med donatorji najdemo člane Lions kluba, zakonca Pergar, Janeza Škrabca iz Rika in Gašperja Tiča. Po tragičnem dogodku se je Ada Brigita Požeg, predsednica društva, igralcu na družbenem omrežju Facebooku zahvalila, ker je otroke vabil na svoj vikend v Pivki, kjer so se zabavali. Tičevi imajo namreč pri Pivki vikend, očitno z jakuzzijem, saj je eden od gojencev Male hiše ob igralčevi smrti zapisal, da so čofotali v jakuzziju.

Mladoletniki na druženju s Tičem na njegovem vikendu pri Pivki. (Slika: Zbornik 10 let Društva materina dušica; PrintScreen)

Iz zapisov na družbenih omrežjih se da marsikaj razbrati. Tiču so se zahvaljevali, da jim je na vikendu »nudil zastonj bivališče«, jim »ponudil večerjo« ali omogočil »čofotanje v njegovem jakuzziju«. Igralec je prihajal k njim tudi v goste, kjer je »okušal goveji krompirjev golaž«, »se družil« in »delil veselje«. Zanimivo je, da gre kot po pravilu za osebe moškega spola; od mladoletnikov do mlajših moških, a ne starejših od zgodnjih tridesetih let. Gašper Tič je bil ob smrti star 44 let.

nazaj na vrh