Janez Janša: Zadnji predlog za vodilne položaje v EU je popolno ponižanje za Evropsko ljudsko stranko

  • Napisal  Peter T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Janez Janša. (Slika: arhiv Demokracije) Janez Janša. (Slika: arhiv Demokracije)

Zadnji predlog za vodilne položaje v EU je popolno ponižanje za Evropsko ljudsko stranko (EPP), je na družbenem omrežju Twitter napisal predsednik SDS Janez Janša.

Janša je že v enem od prejšnjih tvitov zapisal, da poteka zgodovinska bitka za normalno Evropsko unijo in da kljub jasnemu nasprotovanju enajstih članic EU, želita Angela Merkel in Emmanuel Macron skupaj s socialisti ustoličiti za predsednika Evropske komisije Nizozemca Fransa Timmermansa. To pa je za EPP nesprejemljivo.

Prihod Janeza Janše na vrh EPP. (Slika: Twitter)

Po zadnjem predlogu naj bi predsednik komisije postal Frans Timmermans (socialist), podpredsednica komisije Danka Margrethe Vestager (liberalka), visoka predstavnica za zunanje zadeve Ursula von der Leyen (EPP), predsednik sveta belgijski premier Charles Michel (liberalec), predsednik parlamenta pa Manfred Weber (EPP). Ker je EPP zmagovalka evropskih volitev, je ta predlog Janša označil za ponižanje EPP.

Kadrovski vrh EU se bo nadaljeval jutri. 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.