Grenka resnica: tako imenovano Evroarabijo so načrtovali že pred več kot desetletjem! Dokaz: priročnik za integracijo Izpostavljeno

Imigranti Imigranti Matic Štojs Lomovšek

 Prejšnji teden smo poročali o projektu večjezičnosti v slovenskem zdravstvu, kar dokazuje o razraščanju projekta t. i. multikulturnosti, ki naj bi nastala kot posledica migracij. A očitno je to že dolgo časa agenda evropske levice ter prostozidarskih izpostav znotraj Evropske ljudske stranke. Namreč, na spletu smo našli spletno verzijo priročnika o integraciji za oblikovalce politik in strokovne delavce, ki ga je sicer v vseh evropskih jezikih izdala Evropska unija.

Priročnik je sicer uradno pripravil Generalni direktorat za pravosodje, svobodo in varnost, ki deluje v okviru Evropske komisije v Bruslju. Napisala sta ga Jan Niessen in Thomas Huddleston iz Skupine za migracijsko politiko (Migration Policy Group – MPG), izdan pa je bil v Uradu za publikacije Evropske unije v Luksemburgu leta 2010, natisnjen pa v Franciji. Priročnik ima okoli sto strani, razdeljen pa je na štiri sklope: izmenjava informacij ter dobrih praks, integracija v sredstvih javnega obveščanja, ozaveščanje in krepitev vloge ter položaja priseljencev, platforme za dialog, pridobitev državljanstva in mladi priseljenci. Sicer pa si lahko priročnik pogledate tukaj.

Naj ob tem opozorimo, da je bila leta 2010 reproducirana že tretja dopolnjena izdaja tovrstnega priročnika. Je pa zanimivo, da je bilo to nekje pet let pred velikim migrantskim valom z Bližnjega vzhoda in še pred pojavom velikih težav z ne-integracijo mnogih mlajših moških muslimanske veroizpovedi, ki so se množično priselili v Evropo. Sam priročnik ne deluje posebej šokantno, saj opisuje tekočo migrantsko politiko, kot smo jo poznali takrat – je pa po svoje zanimivo, da se je projekt integracije precej ponesrečil glede na to, da se v zadnjem času Švedska pripravlja na vojaški spopad, saj naj bi v t. i. »no go« cone, kjer švedska vlada ne izvaja več jurisdikcije nad svojim ozemljem in je tudi policija nemočna, napotila vojsko, kar sproža tveganje za državljansko vojno. Migracij v praksi sicer ni mogoče preprečiti, toda velja se vprašati, ali ta priročnik morda ni napovedoval prihodnjega dogajanja, ko so mnogi evropski politiki dopustili priselitev velike množice ljudi iz muslimanskih držav, kar seveda močno presega zmožnosti Evropske unije. A očitno je bilo nekomu v interesu, da »premeša« staroselce s priseljenci in ustvari primeren humus za vladavino evropske levice.

G. B.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.